Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports ( dimarts 13 de desembre 9:30h)

Davant la situació de precarietat laboral en la que es troben les treballadores del servei de Teleassistència de l’Ajutnament de Barcelona, tot i ser el servei més ben valorat per usuaris i usuàries, demanarem que l’Ajuntament posi les mesures necessàries per tal de revertir aquesta situació.

Preguntarem al govern per la campanya ‘Si tens un pis buit, tu tens la clau!”, quants pisos buits s’han posat al mercat de lloguer com a conseqüència d’aquesta campanya ?

També preguntarem par l’impacte de la primera fase del Programa d’Escoles per la Igualtat i la no Discriminació.

Proposició condicions laborals Teleassistència

Pregunta campanya borsa de lloguer assequible

Pregunta programa d’igualtat a les escoles

Comissió d’Economia i Hisenda ( dimarts 13 de desembre 16:30h)

Davant les diferents fases que ha passat la remodelació del mercat de l’Abaceria Central de Gràcia totes elles d’esquena al barri,  tant en l’anterior govern com en l’actual, demanarem a la comissió que aprovi realitzar una consulta vinculant als veïns i veïnes de la Vila de Gràcia sobre els diferents models i possibilitats d’elements interiors (pàrquing per vehicles privats, supermercat, etc…) que es proposen pel Mercat.

Demanarem saber si l’Ajuntament, via Barcelona Activa, deixarà d’anunciar als seus espais de recerca de llocs de treball, empreses i establiments que no respecten drets laborals i convenis.

També preguntarem per les accions polítiques i administratives que ha dut a terme el govern municipal per demanar el traspàs del 100% de la recaptació de l’impost sobre estades en establiments turístics.

Proposició mercat Abaceria Central

Pregunta Traspàs recaptació impost turistíc

Pregunta Barcelona Activa

Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció ( dimecres 14 de desembre 10:00h)

En aquesta comissió tractarem de l’anomenat #CasGuàrdiaUrbana, afer que va des d’un presumpte cas omís dels protocol per a la prevenció de la tortura en el marc del cos de la Guàrdia Urbana, fins a una presumpta falsedat documental també duta a terme per membres del mateix cos. Totes aquests accions irregulars tenen com a conseqüència una causa que va dur el nostre regidor Josep Garganté, i un membre de Iaioflautes i Tras La manta a un judici farsa.

Davant la gravetat dels fets demanarem que la comissió de presidència acordi la creació d’una comissió d’investigació sobre la confidencialitat metge-pacient als centres mèdics i la tasca policial de la Guàrdia Urbana en relació als fets ocorreguts al CUAP Perecamps.

En l’apartat de preguntes, demanarem quin és el calendari previst per a l’estudi de viabilitat de la municipalització del servei de neteja viària, recollida i gestió de residus. També voldrem saber si el govern pensa obligar a la direcció d’ICB S.A. a acatar la sentència del TSJC que insta a internalitzar la plantilla externalitzada de manera il·legal.

Proposició #CasGuàrdiaUrbana

Pregunta servei de neteja

Pregunta recurs al TSJC a la sentència guanyada per treballadors de BTV

Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat ( dimecres 14 de desembre 16:30h)

Del 21 de desembre d’enguany al 6 de gener de 2016 a la nostra ciutat es celebra la Fira de Reis de la Gran Via de Barcelona, aquesta Fira està ubicada a la mateixa Gran Via entre els carrers de Calabria i Muntaner, ocupant 6 illes de l’eixample esquerra de Barcelona.

Durant els 16 dies que molts veïns i veïnes de Barcelona gaudiran d’aquesta Fira els carrils per la circulació de bicicletes que hi ha en els dos sentits de la Gran Via quedaran inutilitzats ja que les parades estan situades a sobre.

Demanarem que la comissió acordi que del 21 de desembre al 6 de gener el lateral de la Gran Via, banda mar, entre els carrers Calabria i Muntaner, quedi habilitat per el carril bici en dues direccions.

A l’apartat de preguntes demanarem saber l’import de la diferència d’ingressos provinent del preu que paguen els usuaris del transport públic en cas que es fixessin per al 2017 les tarifes de l’ATM que hi havia l’any 2013.

També preguntarem per la resposta que pensa donar el govern municipal als interrogants que planteja l’adjudicació del contracte ASSET ASOCIACIÓN ESPAÑOLA FINANCIEROS Y TESOREROS i que pensa fer al respecte.

Proposició carril bici

Pregunta tarifes ATM

Pregunta ASSET Bagursa