Sants-Montjuïc és un districte territorialment extens, format per molts barris amb realitats socials i econòmiques clarament diferenciades en els seus orígens. Ara bé, aquestes realitats s’han vist agreujades per la separació que han provocat infraestructures com la Gran Via o les vies del tren, per les mancances en transport públic i per una definició del model de ciutat enfocada als interessos aliens i no als del seu veïnat. Tot això ha generat que al districte hi hagi barris de primera i de segona categoria i equipaments sobrers, com el centre comercial de Les Arenes o el CIE.

Amb un origen agrònom i un important desenvolupament industrial posterior, els barris de Sants-Montjuïc han acollit històricament població migrada de classe treballadora. Avui en dia, aquesta realitat és vigent, tot i que de forma diferenciada, a tots els barris del districte, on la població migrada de fora de Catalunya representa entre un terç i més de la meitat del total, i on la població major de 65 anys representa una cinquena part del conjunt.
Són, en definitiva, uns barris plens de vida, de moviments veïnals i de tradició associativa i cooperativa.

Conscients d’aquesta pluralitat, i tot procurant conèixer-la a través del treball amb el teixit del barri, des de la candidatura de la CUP-Capgirem Barcelona hem abordat quatre línies d’actuació pròpies al districte i hem assimilat demandes de col•lectius que hi són presents i actius. El turisme i el tractament del patrimoni, així com el petit comerç i el cooperativisme, són trets característics dels nostres barris que volem replantejar, protegir i impulsar a través de l’òptica veïnal. La sanitat i el transport públic viuen un galopant desmantellament al nostre districte, i consideram imprescindible no només parar aquesta situació, sinó revertir-la.

Mesures destacades del programa de Sants – Montjuïc: 

1. Combatre la gentrificació provocada per l’actual model de turisme, així com el mobbing que pateix la gent gran.

2. Generar models turístics amb rutes i alternatives que donin valor al patrimoni històric, cultural i natural dels barris.

3. Protegir el patrimoni mitjançant l’acceleració dels estudis, la rehabilitació i la reactivació de Cal Bruixa i Cal Cervera, entre d’altres.

4. Aplicar íntegrament les mesures consensuades a la Taula d’Esports de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.

5. Impulsar la reconstrucció participativa de Can Vies tot garantint la mobilitat del veïnat.

6. Millorar el servei de neteja a certes zones, com en alguns trams del carrer Badal.

7. Impulsar un procés participatiu per decidir el Pla d’usos d’eixos vitals -com el carrer de Sants, de la Creu Coberta i el carrer Blai, entre d’altres- que protegeixi el petit comerç.

8. Potenciar els mercats municipals, tot assegurant la viabilitat econòmica del comerç de proximitat.

9. Exigir la publicació de qualsevol Pla d’usos que pugui alterar el teixit productiu d’algun dels nostres barris.

10. Revertir les externalitzacions i privatitzacions en els serveis de salut i sociosanitaris -per exemple, a través de denunciar la inoperativitat del CAP Les Hortes-Poble Sec.

11. Evitar el tancament del CAP del carrer Carreras Candi fins que se n’hagi habilitat un de similar a les necessitats i drets del veïnat.

12. Evitar que cap línia de metro passi per sota de la Marina sense que s’obrin les parades de metro del barri. Millorar tota la xarxa d’autobusos.