Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports (dimarts 20 de juny 9:30h)

Davant la possibilitat que l’empresa Progress hagi emprat criteris de caire racista en la selecció de personal destinat al projecte de seguiment dels menors no acompanyats al Pou de la Figuera, demanarem a la comissió que s’elabori un informe sobre la contractació de les educadores pel projecte concret del Pou de la Figuera. També sol·licitarem que es treballi per la municipalització del servei.

Demanarem saber les accions s’estan desenvolupant, tenint en compte els terminis marcats en el pla de Diversitat sexual i de gènere.

També demanarem la valoració del Govern sobre la nova tarificació social de les escoles bressol ?

Proposició educadors Progess

Pregunta Pla Diversitat Sexual

Comissió d’Economia i Hisenda (dimarts 20 de juny 16:30h)

En aquesta comissió demanarem impulsar un pla d’ocupació que garanteixi l’estabilitat laboral dels agents cívics, en restringeixi la temporalitat i equipari les condicions de treball i salarials amb la resta de treballadores de BSM, així com la formació continua necessària per a la prestació del servei amb garantia de qualitat. També demanarem que s’aturi la perpetuació de l’externalització d’aquest servei, posat en concurs el passat abril.

Demanarem saber que pensa fer l’Ajuntament per impedir que empreses que han estat reiteradament condemnades vulnerar els drets laborals, la llibertat sindicat i per discriminació de gènere, continuï resultant adjudicatari de contractes com el de provisió de vestuari de BSM.

Proposició auxiliars agents cívics BSM

Pregunta uniformes BSM sindicalisme

Comissió de Presidència, Drets de ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció (dimecres 21 de juny 10:00h)

En aquesta comissió demanarem que s’impulsi la creació d’un protocol de dol institucional. En aquest protocol s’haurà d’especificar en quins supòsits es convocarà a les regidores del Consell Municipal de l’Ajuntament de Barcelona per mostrar el dol de la institució. En cap cas aquest protocol podrà discriminar a víctimes mortals per raó de sexe, gènere, origen, ètnia, creença religiosa i ubicació geogràfica.

Preguntarem per quin motiu la Guàrdia Urbana va intervenir per facilitar el desallotjament de la Nova Rimaia.

També voldrem saber si l’Ajuntament pensa deixar de criminalitzar la vaga de metro tenint en compte que ja s’han produït vàries agressions a treballadors en vaga.

Proposició protocol minut de silenci

Pregunta agressions vaga de metro

Pregunta GUB Nova Rimaia

 

Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat (dimecres 21 de juny 16:30h)

Presentarem una proposició en favor dels gats de marcat caire antiespecista.

Demanarem que el govern detalli les mesures que pensa dur a terme per a evitar que els autobusos turístics, o autocars discrecionals col·lapsin el carril Bus.

També preguntarem per quin motiu s’han renovat licitacions que suposen mantenir privatitzacions sobre el cicle de l’aigua, i pel calendari i accions que preveu el govern municipal per tal de garantir la gestió pública i  directa del cicle de l’aigua pel què fa a la xarxa de clavegueram de Barcelona.

Proposició Manifest Felí

Pregunta ús carril Bus

Pregunta municipalització clavegueram