Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports ( dimarts 12 de juliol 9:30h)

Aquest juliol parlarem del conveni , “Educació Financera a les Escoles de Catalunya”. Aquest conveni que introdueix les entitats financeres i diferents organitzacions (BBVA, CaixaBank,Banc Sabadell, Col·legi d’Economistes de Catalunya, Institut d’Estudis Financers …) a les aules per tal de formar en economia bàsica. Entenem que la inclusió d’aquestes entitats a les aules del país servirà per reforçar la validesa d’un determinat model econòmic, i el relat sobre la crisi que aquestes organitzacions venen fent.

Per aquests motius demanarem que es doni suport al manifest de la Plataforma PLEEC i és reclami l’anulació d’aquest conveni.

L’Ajuntament de Barcelona s’ha compromès en diferents ocasions amb l’esport de proximitat i s’ha refermat obertament en la intenció de retirar la subvenció al Circuit de Formula 1 de Catalunya. Preguntarem per quin motiu es continua subvencionant aquest circuit.

Al Ple de juny es va presentar el Pla de Justícia de Gènere amb mesures concretes pel curs 2016-2017. Preguntarem per quines mesures es tiraran endavant durant l’estiu en matèria de justícia de gènere en l’àmbit educatiu.

Proposició educació financera a les escoles

Pregunta subvenció fórmula 1

Pregunta justícia de gènere

Comissió d’Economia i Hisenda ( dimarts 12 de juliol 16:30h)

Farem una proposició orientada a impulsar els pressupostos participatius. Entenem que aquesta és un pas imprescindible en l’avenç cap a la democràcia participativa.

Per començar a posar-ho en pràctica demanarem que com a mínim un 5% del pressupost pugui ser participat pels veïns i les veïnes de Barcelona, teixit associatiu i els moviments populars de la ciutat.

Parlarem també de les subvencions al festival Primavera Sound 150.000€ per part de l’Institut de Cultura municipal i al festival Sònar  300.000€ també per part de l’Ajuntament. Preguntarem si l’Ajuntament te intenció de mantenir aquestes subvencions a Primavera Sound S.L. i Advanced Music S.L. (Sònar).

Front diverses transgressions dels drets laborals per part de La Fira de Barcelona i Fira 2000 demanarem al govern de Barcelona en Comú i el PSC quines inspeccions i denuncies pensa tirar endavant.

Proposició pressupostos participatius

Pregunta subvencions a Primavera Sound i Sònar

Pregunta condicions laborals a La Fira

Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció ( dimecres 13 de juliol 10:00h)

En l’actual procés de ruptura democràtica engegat per una part del poble català envers l’Estat espanyol, pensem que és convenient assenyalar i denunciar quin ha estat el paper de la dinastia borbònica i la corona espanyola al llarg de la història, el que representa i el que simbolitza. Des del sotmetiment dels Països Catalans per dret de conquesta, a l’actual model d’estat espanyol, arcaic i antidemocràtic.

Per tot això posarem sobre la taula de la comissió la necessitat de declarar Felip VI persona non grata a Barcelona i retirar-li totes les medalles i honors.

Demanarem al govern quines accions ha emprès per tal de protegir l’Espai de l’immigrant, amenaçat de desallotjament el 13 de juliol.

Preguntarem també sobre el criteri seguit pel govern de Barcelona en Comú i el PSC per a tancar les portes front manifestacions que arriben a Plaça Sant Jaume. És van tancar per a treballadors i treballadores de TMB  així com el col·lectiu de manters, en canvi eren obertes de bat a bat per a la manifestació de Legionarios.

Proposició Felip VI persona non grata

Pregunta desallotjament Espai de l’Immigrant

Pregunta portes tancades a l’Ajuntament

Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat ( dimecres 13 de juliol 16:30h)

A aquesta comissió durem el cas del solar de drassanes, una història que exemplifica la història de l’especulació a la ciutat de Barcelona.

Aquest solar estava catalogat com a zona per a la construcció d’habitatge social i va ser adquirit per la UGT per 600.000€ (1999), finalment i desprès de varis canvis de propietari aquest solar ha perdut la seva qualificació de zona de construcció d’habitatge social i ha estat vengut per 22.000.000€ (2015). Actualment hi ha projectat un Macro Hotel que va poder defugir la moratòria turística que va imposar el govern.

En aquest context proposarem al govern que engegui una campanya publicitària sobre l’especulació a la ciutat de Barcelona amb; embustiades, tríptics, tanques publicitàries i presència als mitjans de comunicació locals.

A l’apartat de preguntes demanarem al govern sobre el seu posicionament respecte a la municipalització del servei d’aigua. Aquesta pregunta la fem en relació al posicionament que ha tingut Barcelona en Comú (integrat a Entesa) juntament amb el PSC a l’AMB, on no han tingut un posicionament clar sobre la municipalització de l’aigua.

Aquests darrers mesos hi ha hagut una lluita per les condicions laborals a  Autobusos TMB. CCOO, SIT i UGT han intentat desmobilitzar treballadors i treballadores fent-los acceptar acords molt rebaixats. Aquests sindicats han tirat endavant varis referèndums sobre els acords que han perdut, finalment Barcelona en Comú, CCOO, SIT i UGT han arribat a un acord sense passar per referèndum. Preguntarem al Govern si aquest procediment és el que entén el govern com a “més democràcia”.

Proposició solar Drassanes

Pregunta resolució del conflicte laboral a Autobusos TMB

Pregunta municipalització de l’Aigua